Reklamfilmens fantastiska värld

Du omges av många rörliga bilder och de uppstår inte av sig själva. Hur arbetar filmmakare för att skapa filmer som är intressanta, roliga, berörande och säljande? Det handlar Reklamfilmens fantastiska värld om.

     

Teori

Reklamen har inte alltid sett ut som den gör idag. Varför fungerar inte det som var bra igår, idag?

Filmanalys

Hundra år efter filmens födelse har vi blivit otroligt vana vid och kunniga på rörliga bilder. 

Reklamfilmer

Materialet innehåller 66 stycken övningsfilmer.

Reklamfilmens Fantastiska Värld

Du möter mycket reklam i din vardag, på Tv:n, i datorn och i din telefon kanske. Eftersom all reklamfilm vill dig något, få dig att köpa en ny jacka till exempel, teckna ett telefonabonnemang eller skänka pengar till ett välgörande ändamål, är det bra om du vet något om de berättarknep som används. Då är chansen större att du gör medvetna val utifrån dina verkliga behov och utifrån vad du tycker är rätt och riktigt. 

Ladda ner Lärarhandledningen här (980 kb)

Stäng

Vad är detta?

Här kan du enkelt tipsa andra om intressanta saker. DIGG är en sajt där du som inloggad användare kan tipsa och rösta på andras tips. Flest röster hamnar högst upp på sajtens förstasida. FACEBOOK är ett community där du kan dela innehållet med dina vänner. DEL.ICIO.US är en bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst.

Stäng
Stäng